» Home » Programma

 

Noteer alvast in je agenda:

Woest Karavaan

trekt langs de scholen van:
28 september t/m 2 oktober 2020

 

Festival Woest 2021

25 mei t/m 3 juni 2021

Locatie: Pelserkade Zwolle

 

 

 

 

 

Even niet in de banken... maar onder schooltijd naar Festival Woest!

 

 

Talentontwikkelingstraject

Het talentontwikkelingsprogramma richt zich op jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar, specifiek op talentvolle jongeren van de deelnemende scholen, jongeren uit de amateurkunst en 
de finalisten van Kunstbende Overijssel 2020.

WOEST! biedt deze groep masterclasses, coaching en een podium. Daarbij gaat dit programma verder dan alleen de artistieke ontwikkeling. Wezenlijk is de persoonlijkheidsontwikkeling van de leerlingen. Tijdens de festivalweek krijgen de leerlingen een podium om aan hun sociale omgeving (familie, vrienden) te laten zien wat ze geleerd hebben. Belangrijk daarbij is dat er ook ruimte is om te laten zien wat de persoonlijke groei van de jongeren is geweest. 

 

Wil jij ook graag met je skills aan de slag?

Meld je dan aan voor het gratis Talenttraject en stuur een mailtje naar talenttraject@festivalwoest.nl

 

 

Dagprogramma

Het dagprogramma is speciaal voor  jongeren tussen de 12 en 18 jaar die op het voortgezet (speciaal) onderwijs zitten en uit Zwolle en omgeving.

 

De leerlingen volgen workshops en daarnaast kunnen ze genieten van voorstellingen en straattheateracts in een toffe festivalsfeer!

 

Leerlingen maken zo kennis met uiteenlopende kunstdisciplines en een cultureel festival. Het belangrijkste is dat de jongeren worden aangeraakt en zien, voelen en ondergaan wat cultuur met hen kan doen.   

 

Bedacht voor en door jongeren
Dit jaar zijn we een stevige samenwerking aangegaan met jongeren. In een aantal co-creatiesessies  gingen jongeren, kunstenaars en docenten aan de slag om innovatieve workshops te maken voor festival Woest 2020. Het thema dit jaar is 'Kunst en Techniek'.

 

 

 

Festival Woest als proeftuin

De programmering van het dagprogramma komt mede tot stand door de input van cultuuraanbieders, scholen en jongeren. Woest! is hierdoor een proeftuin voor jong talent waar ruimte is voor innovatieve workshops en vernieuwde samenwerkingsverbanden.  

 

Scholen (VO, MBO, HBO) uit Zwolle en omgeving (straal 50 km) kunnen zich al aanmelden voor deelname aan het festival. 

Stuur een mailtje naar maartje@festivalwoest.nl en geef de dag van je voorkeur op.

 

 

Woestelingen

Het belangrijkste adviesorgaan van Festival Woest zijn de Woestelingen, een groep jongeren uit Zwolle en omgeving die ons team van passend advies voorzien.

Dit zijn de professionals als het gaat over cultuureducatie voor jongeren. Omdat ze weten wat jongeren willen en veel beter de tijdsgeest snappen dan de volwassenen. Zij werken samen met team Woest aan de invulling van het WOESTLAB. De Woestelingen adviseren de aanbieders, de docenten en team WOEST op het gebied van het ontwikkelen van nieuwe workshops maar adviseren ook over nieuwe pedagogische inzichten.

 

Wat is het WOESTLAB?

In het WOESTLAB gaan scholen, cultuuraanbieders samen met jongeren middels co-creatie op verkenning naar de mogelijkheden en de vernieuwing van cultuureducatie aanbod. Denk hierbij aan robotisering en smart-industry, maar ook aan vernieuwing in de overdracht. Er worden regelmatig Woestlab-sessies georganiseerd.

 

Voor wie?

Het Woestlab is voor cultuuraanbieders, docenten en cultuurcoördinatoren van het voortgezet onderwijs en uiteraard de WOEST jongeren.

 

Lees hier meer over onze samenwerking met jongeren, docenten en kunstenaars.


Kijk voor de foto's op onze facebookpagina

 

Wil jij ook meedenken in één van de Woestlab sessies? Meld je dan aan:

Stuur  een mailtje naar frances.meester@stadkamer.nl

 

Avondprogramma

De programmering in de avond richt zich op iedereen die werkzaam of geïnteresseerd is in het veld van cultuur en onderwijs. Denk hierbij aan professionals op het gebied van cultuureducatie, participatie en amateurkunst, zoals docenten en centra voor de kunsten. Maar ook voor (individuele) aanbieders, kunstbeoefenaars en ouders is dit deel interessant.

 

Festival Woest! wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • 19ha-logo-1-liggend.png
 • logo_thor_fc.png
 • flyermal1kl.png
 • fcp.png
 • kunstbende_logos-01.png
 • iktoon_logo_standaard_cmyk.png
 • prins-bernhard-cultuurfonds_alternatief_pms_logo.png
 • rijnbrink_zonderpayoff_rgb.png
 • specialheroes.logo.pms.png
 • sta_logo2014_fc_roze_0_80_0_0_pos.png
 • tyo-logo-kleur.png
 • logo-verhalenboot-2017.png
 • logo-waanders-outlines-kopie---kopie.png
 • 2003-logowindesheim_24-3.png
 • xplosief_logo_uitgelijnt300dpi.png
 • zwolle_unlimitedwoest.png
 • stadsproductie-flyer-voorkant.png
 • Schermafbeelding 2018-03-26 om 15.12.44.png